Esimeses praktilises tunnis Ametikoolis tegime kolm erinevat lihtpärmitaigna retsepti, üheks nendest oli kodusai. Kuna koolis ei saanud päris üksi kõik algusest-lõpuni ise teha, siis oli vaja kodus järgi katsetada. Üldiselt läks päris hästi, tainas kerkis ilusasti ja küpses seest vetruvaks, aga pealt krõbedaks. Ainuke märkus oleks, et taina alla löömise liigutust oleks vaja natukene lihvida.
Koduahjus tehtud saiad
RETSEPT
Tainas:
325g nisujahu
15g presspärmi
15g suhkurt
25g taimset õli
5g soola
190g vett
Vormimiseks ja viimistluseks vaja vastavalt jahu/vett.
Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida 1 tund. Käärimise ajal lüüakse tainast alla 2 korda 20 minutiliste intervallidega. Jagada tainas kahte võrdsesse ossa ja ümardada. Ümardatud tainas puhkab 10-15 minutit. Seejärel vormitakse batoonideks. Pannakse kerkima ja käärimise aeg 20-50 minutit. Kerkinud batoonile tehakse 3/4 lõiget ja seejärel määritakse veega. Küpsetatakse 180 kraadiga 15 minutit. Küpsetamise esimeses faasis 15 sekundit auru.
Üldine ajakulu umbes 2-2.5 tundi.
Comments
Post a Comment