KÕRVITSAKOOK

Retsept

Muretainas: (hea teha 2x kogus)
125g jahu
37g suhkur
Näpuga soola
0.5 muna
50g võid
1tl vett
Täidis:
1.4kg kõrvitsapüreed
50g võid
125g suhkur
4 tasast spl jahu
3 suurt muna
Kaneel/nutmeg/vanilje

Umbkaudne ajakulu 4 tundi.

Muretaina valmistamiseks sega koostisosad kokku ja aseta külmkappi. Täidise jaoks küpseta kõrvits ahjus pehmeks, lase jahtuda ja püreesta. Sega hulka või ja muna. Söelu tainasse kuivained. Peale seda eelküpseta muretainas vormis 5-10min, lisa peale kõrvitsapüreesegu ja pane ahju ~ 1 tunniks. Kaunistada tuhksuhkru ja pähklitega.

Vaniljega ei tohiks olla tagasihoidlik.

Comments