ŠHOKOLAADIKRINGEL

Esimest korda elus sai proovida teha šhokolaadikringlit, või üldiselt kringlit. Paras pähkel oli, aga hakkama sain. Punumisõpetust sai vaadatud youtube-st ja pärmtaina retsepti otsisin välja google-st. Sisu ja kate omalooming. Antud kogusest piisab 5-6 liikmelisele perele, arvestades, et igaüks sööb 2 lõiku.




Retsept
Tainas:
30g presspärmi
200ml sooja piima
500g nisujahu
125g suhkrut
100g võid
2 munakollast
1tl soola
Soovi korral kardemoni

Täidis:
50g võid
125-150g suhkrut
10-15g kaneeli
Rosinad
Tume šhokolaad
(Tunde järgi)

Peale:
100g šhokolaadi
100g vahukoort
Kaunistuseks pähklipuru

Presspärm sulatada käesoojas piimas. Sinna hulka lisada pool jahukogusest ja segada ühtlaseks. Lasta seista pool tundi. Valmis eelkergitatud tainale lisa maitseained, suhkruga kergelt vahustatud munakollased ning vaheldumisi sulatatud või ja jahu. Sõtku tainas ühtlaseks. Kata rätikuga ja lase kerkida üks tund. Valmis tainas rulli ristkülikuks ja lisa täidis. Rulli kokku ja punu pats, lase tainal seista mõnda aega. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30-40 minutit. Lase rätiku all jahtuda ning kata sulatatud šhokolaadiga.

Umbkaudne ajakulu 3.5-4 tundi.

Comments